lunes, 21 de febrero de 2011

TWOCATS PEL GOSPEL : 10 ANYS

10 anys Twocats pel Gospel
Diumenge 20 de febrer de 2011, 19.30 h
L'AUDITORI (Sala 1, Pau Casals)

Ja apropant-se a l’Auditori es podia veure la gentada i el cartell lluminós de la taquilla: ”Entrades exhaurides”. Això ja preveia una tarda-nit d’emocions.
Si, Twocats pel Gospel celebrem el seu desè aniversari i que es pot dir d’una formació que ha superat els temps de vents en contra i ha sabut mantenir la seva idea original, eixamplant-la i fent de la seva música un crit d’esperança i alegria.
D’aquella idea original de fa deu anys que va sortir de la Parroquia de Sant Ferran ens arriba ara una formació establerta, d’una musicalitat prodigiosa que t’enganxa i no et deixa quiet al teu seient.
La seva directora, Sonia Moreno, personatge carismátic i treballadora incansable, fa els parlaments i ens introdueix a la formació dient que cada veu és com una caixa carregada de possibilitats i limitacions i que un mateix ha de saber aprofitar totes les possibilitats i véncer les limitacions.
I així comença un concert de quasi tres hores de durada que ens deixa amb un molt bon gust de boca.
Es fa una menció al nou vestuari i a la gent que ho ha fet possible, hi ha també un moment “twop cat” en record a una reunió de cap de setmana que va desmostrar que aquell grup era més que un grup i que la sincronització de les seves veus i ànimes anava més enllà. Aquesta nit es reprodueix el moment i veritablement la cançó “Irish Blesssing” reflexa ben bé les emocions que provoca en els que estem asseguts allà.
Un meravellós “Al.leluia” cantat magistralment.
Un petit homenatge a Michael Jackson i el seu “Man in the mirrow”
També ens demostren que apart de cantar és molt important l’expressió corporal en les cançons i això ho fan amb la seva coreògrafa a escena i interpretant un fantàstic “Respect”.
I més cançons que fan rodó el concert i ens porten al final de la primera part.

A la segona part, moments molt emotius, la participació com a convidats dels ex twocats fent encara més petit aquest escenari per encabir tot aquell art.
També l’actuació dels Twocadets, els nens i nenes que han anat nasquen en aquests deus anys i que potser qui sap si en uns anys continuaran decidits a la formació, cal destacar que ho van fer de manera inmillorable i va ser un moment màgic.
La Sonia té una sorpresa preparada per als Twocats, dos membres de la formació surten endavant i fan un repás en clau d’humor de deu moments importants de la seva història (2021?) i a la part de darrera del escenari s’encenen deu espelmes en una representació a les cortines que es bufaran simbólicament amb la participació del públic i després cantaran ”L’aniversari feliç”.
Un altre moment important la Sonia Moreno crida a les deu persones que figuraven a la formació al juliol del 2001 i se’ls fa la entrega d’un quadre-cartell recordatori d’aques dia. Aquest és un altre moment d’emoció en alguns casos inesperada.
Es canta el Happy Day i un tema d’U2 i de Queen, un tema de Emmanuel Djob: “I can smile again” (m’haureu de perdonar twocats per que no em coneixo tots els títols dels temes) i l'altre "Hold on, keep the faith".
I així va avançant una vetllada en que solistes i resta del grup ens fan gaudir intensament del moment.
Un altre tema “Father” (amb una ballarina inclosa que li dóna més força dramàtica a la situació).
I finalitzen el concert amb una espina clavada al cor del que no van poder cantar al Palau, un tema “DIME” que ens va portar més a prop aquesta espiritualitat del gospel.
I així arriben els acomiadaments i segons uns dels membres del grup, ens emportem cap a casa un trocet del seu cor, d’aquest cor de twocats que guardarem per no perdre mai la màgia d’aquesta nit.




Gràcies i felicitats.

3 comentarios:

  1. Susanna (Twocada pel Gospel)21 de febrero de 2011, 14:25

    Gràcies per la crònica Homeless!
    Nosaltres ens ho vam passar com a mínim tan bé com el públic :)
    Un petonàs,

    ResponderEliminar
  2. Jo vaig ser un gran privilegiat, perquè vaig poder viure el concert des de fora i des de fins. Inoblidable.

    ResponderEliminar
  3. Felicidades, 2cats!!!!
    Qué son diez añitos para un coro gospel en que cantarán los hijos de los hijos de los actuales integrantes e integrantas????
    Espero que lo hayáis grabado, espero poderlo escuchar.
    Estupenda crónica, sólo superada por la de Jucasel...

    ResponderEliminar